Νέα μελέτη προχωρά σε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα
Σε μια εκπληκτική διαπίστωση κατέληξε μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Umea, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που δημοσιεύεται στο Cell Reports: Η κατανάλωση σακχάρων αυξάνει την επιθυμία για πρόσληψη λίπους και το αντίστροφο. Ειδικότερα, η ομάδα μελέτης με επικεφαλής τον Mattias Alenius ανακάλυψε, διεξάγοντας μια μελέτη σε μύγες, ότι η υπερκατανάλωση σακχάρων προκαλεί έντονη επιθυμία για πρόσληψη λιπαρών και το αντίθετο.
Παράλληλα η έρευνα έδωσε και μια εξήγηση για το λόγο που μετά από αλμυρό θέλουμε γλυκό ή και το αντίστροφο, καθώς και για το τέλειο αρμυρό γλύκισμα που γαργαλάει τον ουρανίσκο και ανοίγει την όρεξη. Ας δούμε όμως πρώτα τι διαπίστωσαν οι ερευνητές.
Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι η υψηλή πρόσληψη σακχάρων δεν επηρεάζει απλώς το μεταβολισμό, αλλά αλλάζει επιπλέον την αντίληψη της γεύσης και επισημαίνουν ότι, παρά το γεγονός ότι η μελέτη χρησιμοποίησε μύγες για να καταλήξει σε συμπεράσματα, εντούτοις, εκτιμάται ότι παρόμοιοι μηχανισμοί πιθανώς υπάρχουν και στους ανθρώπους.
«Η υπερβολική κατανάλωση σακχάρων μειώνει την επιθυμία για γλυκό, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει την πρόσληψη λίπους και το αντίστροφο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μύγες να προσλαμβάνουν υπερβολικές ποσότητες και από τα δύο», εξηγεί ο Mattias Alenius, Καθηγητής στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας.
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά