Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ανδρέας Λοβέρδος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευνοεί τα καρτέλ πάσης μορφής»

16.05.2024, 12:12

O Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου. Το θέμα της ακρίβειας κυριαρχεί, λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ», Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια.

«Γυρνάω όλη την Αττική και όλη την κεντρική Μακεδονία και όπου αλλού μπορώ να προλάβω, πηγαίνω. Είναι πάρα πολύ καλός ο κόσμος μαζί μου. Αυτό που κάνουμε, να πηγαίνουμε πάρα πολλοί υποψήφιοι σε όποιες γωνιές της χώρας υπάρχει κόσμος, από τις καφετέριες μέχρι τα γήπεδα, η υποδοχή είναι πάρα πολλή ζεστή, το δε θεματολόγιο είναι ένα: το κόστος ζωής».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Μου είχε κάνει εντύπωση το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα. Τον καιρό που ήμουν υπουργός, επί μνημονίων, ήταν 75%. Τώρα είναι 60%. Το 2005 ήταν 85%. Τώρα υπάρχουν 3 – 4 παράγοντες που έχουν μειώσει την ιδιοκατοίκηση και είναι εντυπωσιακό αυτό. Είναι φούσκα αυτό, είναι βέβαιο ότι θα σκάσει. Όταν η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση, θα σκάσει. Είναι ένα στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης που η κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα, αλλά είναι φούσκα».

 

Ο πρώην υπουργός σημειώνει πως:

«Η Ευρώπη πρέπει να γίνει φθηνότερη αλλά στην Ελλάδα έχει παροξυνθεί. Υπάρχουν βασικές αιτίες αυτής της πολύ μεγάλης διαφοράς. (…) Οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευνοεί τα καρτέλ πάσης μορφής, με κορυφαία τις τράπεζες ή τις τηλεπικοινωνίες. Είμαστε η ακριβότερη χώρα σε αυτά. (…) Η κυβέρνηση έχει κάνει 23 απόπειρες εναντίον της ακρίβειας και δεν τα καταφέρνει, όλο και αυξάνονται οι τιμές. Μέσα στους τέσσερις λόγους για τους οποίους μειώνεται η ιδιοκατοίκηση, ο ένας είναι ότι κάποιοι πωλούν τα σπίτια τους για να ζήσουν, να βγάλουν τις ανάγκες τους».

Καταλήγοντας, ο ίδιος σημειώνει:

«Η κυβέρνηση αυτή έχει το μειονέκτημα να την έχει χάσει τη μάχη τελείως, να είναι μονόπλευρη υπέρ των καρτέλ και από την άλλη πλευρά, πολιτικά, να μη χάνει. Η εσωτερική δυσαρέσκεια που έχει παραχθεί στους κόλπους του κυβερνητικού κόμματος είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ