Ηράκλειο: 19oC

Cheesecake σοκολάτα

11.06.2024, 11:48

Θα σας ξετρελάνει όλους!

Φτιάξτε αυτό το Cheesecake σοκολάτα, και θα γίνει το ωραιότερο cheesecake που δοκιμάσατε ποτέ.

Υλικά

Για τη βάση

  • 2 συσκ. (2×158 γραμ.) μπισκότα γεμιστά
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. τραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα

Για τη ganache

  • 150 γρ. σοκολάτα 60%
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ.
  • Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν.
  • Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα.
  • Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν.
  • Ψήνουμε για 10′-12′ .
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το μείγμα του τσιζκέικ

  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
  • Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα.
  • Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Για τη γκανάζ

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα.
  • Περιχύνουμε την σοκολάτα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′.
  • Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
  • Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το γλυκό.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό.

Μυστικά

  • Το κέντρο του τσιζκέικ θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατί όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
  • Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
  • Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο.
  • Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 4 λεπτά
Κόσμος

Ο χαμός με προπονητή μπάσκετ στην Ισπανία: «Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από ανήλικες παίκτριες»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Ελλάδα

Η Europol «ξεσκέπασε» μεγάλο δίκτυο αρχαιοκαπηλίας – Συνελήφθη 60χρονος Έλληνας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Κρήτη

Σοκ στην Κρήτη με τον ξαφνικό θάνατο 33χρονου πατέρα τριών μικρών παιδιών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Κρήτη

Μικρός αλλά… λεβέντης! – Ο πιτσιρικάς που μάγεψε με τις κρητικές φιγούρες του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ηράκλειο

Οικογένεια Φραγκιαδάκη: «Δεν είμαστε εγκληματική οργάνωση – Να σταματήσουν οι άδικοι χαρακτηρισμοί»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Style

Αυτή είναι η γυναίκα που παρενοχλούσε τον Γιάννη Πλούταρχο (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ελλάδα

Τι είπε στους αστυνομικούς που τη σταμάτησαν για έλεγχο η Δήμητρα Ματσούκα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 51 λεπτά
Ελλάδα

Έρχονται κανόνες για τα πατίνια στην Αθήνα: Πού θα κυκλοφορούν και θα σταθμεύουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 55 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Διακοπή κυκλοφορίας σε σημείο του ΒΟΑΚ – Θα τοποθετήσουν μεταλλική πεζογέφυρα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 59 λεπτά
Αθλητικά

«Μίκαελ Σουμάχερ: Η ζωή μετά την τραγωδία – Η συγκλονιστική μαρτυρία στενού φίλου»

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →