Ηράκλειο: 16oC

Cheesecake σοκολάτα

11.06.2024, 11:48

Θα σας ξετρελάνει όλους!

Φτιάξτε αυτό το Cheesecake σοκολάτα, και θα γίνει το ωραιότερο cheesecake που δοκιμάσατε ποτέ.

Υλικά

Για τη βάση

  • 2 συσκ. (2×158 γραμ.) μπισκότα γεμιστά
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. τραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα

Για τη ganache

  • 150 γρ. σοκολάτα 60%
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ.
  • Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν.
  • Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα.
  • Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν.
  • Ψήνουμε για 10′-12′ .
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το μείγμα του τσιζκέικ

  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
  • Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα.
  • Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Για τη γκανάζ

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα.
  • Περιχύνουμε την σοκολάτα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′.
  • Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
  • Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το γλυκό.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό.

Μυστικά

  • Το κέντρο του τσιζκέικ θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατί όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
  • Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
  • Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο.
  • Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 10 λεπτά
Ελλάδα

Βόνιτσα: Υπάλληλος καθαριότητας έπεσε από απορριμματοφόρο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Κρήτη

Η συγκλονιστική κίνηση της μητέρας της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη μετά την κηδεία – ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ηράκλειο

Μακελειό στα Βορίζια: Αυτός είναι ο ξάδερφος του 43χρονου γαμπρού του Καργάκη που συνελήφθη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Υπό εξαφάνιση οι 20άρηδες και οι 30άρηδες εργαζόμενοι στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ηράκλειο

Χανιά: Εκδήλωση για τον Μανώλη Αφράτη που έχασε την ζωή του στο Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ελλάδα

Φοινικούντα – Συγγενικό περιβάλλον ανιψιού: «Είναι άσχημα ψυχολογικά»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Κόσμος

Χουάν Κάρλος: «Ήταν ένα τραγικό λάθος» – Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας αποκαλύπτει πως σκότωσε τον μικρότερο αδελφό του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Ηράκλειο

Δυναμική παρουσία των Nana Hotels στην World Travel Market London 2025

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Ηράκλειο

«Ήταν θέμα χρόνου;» – Η μαρτυρία παλιού κατοίκου για το αιματοκύλισμα στα Βορίζια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Κόσμος

Νικολά Σαρκοζί: «Πεινάει» στη φυλακή – Δεν τρώει το φαγητό, φοβάται δηλητηρίαση και δεν ξέρει να βράσει ούτε αβγό

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →