Θα σας ξετρελάνει όλους!
Φτιάξτε αυτό το Cheesecake σοκολάτα, και θα γίνει το ωραιότερο cheesecake που δοκιμάσατε ποτέ.
Υλικά
Για τη βάση
- 2 συσκ. (2×158 γραμ.) μπισκότα γεμιστά
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν
Για τη γέμιση
- 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. τραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανίλιες
- 1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα
Για τη ganache
- 150 γρ. σοκολάτα 60%
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 κ.σ. ρούμι
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ.
- Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν.
- Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα.
- Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν.
- Ψήνουμε για 10′-12′ .
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το μείγμα του τσιζκέικ
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα.
- Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Για τη γκανάζ
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα.
- Περιχύνουμε την σοκολάτα.
- Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′.
- Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
- Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε το γλυκό.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό.
Μυστικά
- Το κέντρο του τσιζκέικ θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατί όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
- Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
- Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο.
- Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Θρήνος στην Κρήτη: Σπαρακτικά μηνύματα για τον 19χρονο Ραφαήλ στα social: «Ζήλεψε ο Χάρος»
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό
Χανιά: Είδε στο καφενείο τον πατέρα του και τον... μαχαίρωσε 50 φορές!
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Κρήτη: Αγοραστής με 1.300.000 ευρώ για το παραθαλάσσιο πρώην ξενοδοχείο που στέγαζε τον...ΕΟΜΜΕΧ!
Έπεσε στο οδόστρωμα το λάδι της χρονιάς! Πάνω από 40 κιλά ελαιόλαδο κλαίει παραγωγός - Δείτε εικόνες
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά σήμερα το απόγευμα η πληρωμή των επιδοτήσεων - Τι είπε ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης