Ηράκλειο: 13oC

Cheesecake σοκολάτα

11.06.2024, 11:48

Θα σας ξετρελάνει όλους!

Φτιάξτε αυτό το Cheesecake σοκολάτα, και θα γίνει το ωραιότερο cheesecake που δοκιμάσατε ποτέ.

Υλικά

Για τη βάση

  • 2 συσκ. (2×158 γραμ.) μπισκότα γεμιστά
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. τραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα

Για τη ganache

  • 150 γρ. σοκολάτα 60%
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ.
  • Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν.
  • Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα.
  • Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν.
  • Ψήνουμε για 10′-12′ .
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το μείγμα του τσιζκέικ

  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
  • Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα.
  • Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Για τη γκανάζ

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα.
  • Περιχύνουμε την σοκολάτα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′.
  • Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
  • Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το γλυκό.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό.

Μυστικά

  • Το κέντρο του τσιζκέικ θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατί όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
  • Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
  • Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο.
  • Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

Φοινικούντα: Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τον ανιψιό και τον φίλο του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Νοσηλεύτρια κατάπιε φάρμακο, αντί να το δώσει σε ασθενή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ηράκλειο

Συνάντηση Χατζηδάκη-Τσιάρα με τους αγρότες – «Το νησί βρίσκεται σε οικονομικό σοκ» λένε οι Κρητικοί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Style

Για αυτά τα 3 ζώδια το 2026 θα είναι η χρονιά τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ελλάδα

Συνελήφθη 16χρονος με πτυσσόμενο μαχαίρι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Οικονομία

Επιπλέον 21 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους για το αυξημένο κόστος ζωοτροφών λόγω ευλογιάς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 55 λεπτά
Ηράκλειο

Έφοδος κουκουλοφόρων σε είσοδο πολυκατοικίας στο Ηράκλειο – Καρέ-καρέ η εισβολή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 59 λεπτά
Ελλάδα

Απίστευτο περιστατικό σε νοσοκομείο: Nοσηλεύτρια αντί να δώσει φάρμακο σε ασθενή το κατάπιε η ίδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κρήτη

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Τσιάρα-Χατζηδάκη με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Πολιτική

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, χρειαζόμαστε συνεργασία» – Οι δηλώσεις Πιερρακάκη μετά την εκλογή του

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →