Θα σας ξετρελάνει
Χοιρινό με μουστάρδα, συνδυασμός του ονείρου. Κρέας που γίνεται λουκούμι στη γάστρα, με πλούσια σάλτσα μουστάρδας!
Υλικά
Για το χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας στη γάστρα
- 1 ½ kg χτένι σπάλας χοιρινό χωρίς κόκκαλο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- 3 κλων. θυμάρι
- 3 κλων. μαϊντανό
- 5-6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 3 φλ. κρασί
- 2 φλ. ζωμός κότας
Για το μείγμα λαχανικών
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κομμένο σέλερι
- 1 κομμένο πράσο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 μήλο
Για το δέσιμο της σάλτσας
- 1 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
- 2-3 κ.σ. γιαούρτι
Για το χοιρινό
- Τυλίγουμε το θυμάρι, το μαϊντανό και το πιπέρι σε ένα κομμάτι τούλι για να χαρίσουμε έξτρα αρώματα στο χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο.
- Δένουμε το τουλουπάνι.
- Αφήνουμε το κρέας για μία ώρα στο πάγκο της κουζίνας.
- Το ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σε κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο ή σε γάστρα που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας.
- Ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω καλά να κάνει κρούστα περίπου 10′.
- Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 2-3′ να γυαλίσουν.
- Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Προσθέτουμε το δεματάκι με τα αρωματικά και τα υπόλοιπα υγρά (κρασί και ζωμό). Πρέπει τα υγρά να καλύπτουν το κρέας μέχρι τη μέση του. (Γι’ αυτό μην χρησιμοποιήσετε τεράστιο σκεύος, αλλιώς προσθέστε λίγο υγρό, νερό ή ζωμό).
- Φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
Για το ψήσιμο
- Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα, ή τη γάστρα, και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 15′ και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Ψήνουμε για 2 με 2,5 ώρες έως ότου μαλακώσει.
- Κατά την διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε πλευρές στο κρέας για να ψηθεί σωστά και να μην στεγνώσει.
- Βγάζουμε το χοιρινό σε πιατέλα.
- Σουρώνουμε τη σάλτσα.
- Βράζουμε τη σάλτσα ώσπου να συμπυκνωθεί σε 1 φλιτζάνι περίπου.
Για τη σάλτσα με μουστάρδα
- Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο (μαλακό) με το αλεύρι και τα αναμιγνύουμε, με τα δάχτυλα.
- Τα προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 1 λεπτό.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μουστάρδα και προαιρετικά το γιαούρτι.
- Κόβουμε σε φέτες το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
- Σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι πιλάφι ή πουρέ.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Γνωστός τραγουδιστής υπέβαλε μήνυση εναντίον της πρώην συντρόφου του - Της πέρασαν χειροπέδες
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή
Πέντε «μοιραία» λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ – Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί
Συγκλονίζει ο Σταύρος Σβήγκος για τον γιο του: «Δεν μας έλεγαν οι γιατροί αν θα τα καταφέρει»
Καρέ-καρέ η άγρια επίθεση στον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο - Δείτε αποκαλυπτικό βίντεο
Κρήτη: Τραγωδία με 29χρονο - Βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο
«Είδα τον ευχούλη»: Η αντίδραση αγρότη στο First Dates όταν είδε ότι το ραντεβού του είχε αξύριστες μασχάλες...
Ηράκλειο: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Βορίδη σε εστιατόριο - Δείτε βίντεο από την στιγμή
Viral η Καραμήτρου στη προσπάθεια της να μην γελάσει με τα μαλλιά του μελισσοκόμου on air (βίντεο)