Ηράκλειο: 33oC

Γλασαρισµένο ψαρονέφρι µε απίστευτη σαλάτα

03.06.2024, 0:35

Το ιδανικό γεύμα

Φαγητό που γίνεται γρήγορα και είναι παράλληλα ιδανικό για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας. Η πολύ δροσερή σαλάτα που το συνοδεύει το απογειώνει γευστικά στην κυριολεξία!

Υλικά

Για το γλασαρισμένο ψαρονέφρι

  • 800 γρ. (2 κομμάτια) ψαρονέφρι κομμένο σε μεταγιόν
  • 1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα σέλερι

  • 600 γρ. σέλερι χοντρό
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/3 ματσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Για το γλασαρισμένο ψαρονέφρι

  • Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα.
  • Τα ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτάμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και αραδιάζουμε το κρέας.
  • Ψήνουμε σε φούρνο για 20΄ στους 200°C.
  • Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες, το πλένουμε και το κόβουμε σε φέτες.
  • Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα καρότα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα τη σαλάτα και τοποθετούμε επάνω το γλασαρισμένο κρέας.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: