Τα υλικά και η εκτέλεση
Φτιάξτε το εύκολο αυτό καλαμποκόψωμο, η γεύση και η μυρωδιά του καλαμποκιού στο ψωμί είναι γλυκιά και γεμάτη!
Υλικά
- 2 φλ. καλαμποκάλευρο
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
- 3/4 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο
- 2 μικρά αβγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Για να ψήσουμε το καλαμποκόψωμο, βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ταψάκι 25 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί και να κάψει καλά.
- Σε μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά.
- Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο καυτό ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 25′ να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)