Ηράκλειο: 30oC

Κιμαδόπιτα της τεμπέλας

08.06.2024, 0:35

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μία εύκολη συνταγή για κιμαδόπιτα. Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό χωριάτικο φύλλο, ή να διαλέξετε όποιο φύλλο εμπορίου σας αρέσει.

Υλικά

  • 2 μεγάλα χωριάτικα φύλλα (τσαλακωμένα και λαδωμένα)
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κιμαδόπιτα

  • Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να γίνουν διάφανα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το μαϊντανό και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
  • Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Για την κιμαδόπιτα της τεμπέλας θα χρησιμοποιήσουμε μικρό ταψί διαστάσεων 24×17 ή κοντινό μέγεθος.
  • Ραντίζουμε το φύλλο μας με λίγο ελαιόλαδο.
  • Το διπλώνουμε στη μέση και το στρώνουμε τσαλακωτά μέσα στο λαδωμένο ταψί.
  • Βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση και καλύπτουμε με φέτες ντομάτας.
  • Λαδώνουμε και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και καλύπτουμε την πίτα τσαλακώνοντας το φύλλο στην επιφάνεια.

Για το ψήσιμο

  • Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, και ψήνουμε την κιμαδόπιτα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
  • Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά η πίτα.
  • Αφήνουμε λίγο να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε με σαλάτα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: