Ηράκλειο: 29oC

Κρεµµυδόπιτα µε ντοµάτα

11.06.2024, 13:12

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μια φανταστική κρεμμυδόπιτα με μπόλικα λαχανικά και τέλεια γεύση. Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε!

  • Υλικά

    3/4 φλ. ελαιόλαδο

  • 5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κόκκινα
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1/3 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 1 κ.σ. μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς)
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση 

  • Ξεφλουδίζουμε πρώτα τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
  • Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε τα κρεμμύδια για 10΄, έως ότου μαλακώσουν καλά, χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5΄.
  • Τέλος, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε τη γέμιση στη φωτιά για 5΄-6΄, μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μπούκοβο, το ρύζι, τη ρίγανη, τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Σε ρηχό ταψί που έχουμε λαδώσει, στρώνουμε διαγωνίως τα μισά φύλλα κρούστας λαδωμένα.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
  • Διαγωνίως στρώνουμε και τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα μπήγοντας τις άκρες προς τα κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο).
  • Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τα πάνω φύλλα.
  • Ραντίζουμε με λίγο νερό για να μη σηκώνονται στο ψήσιμο και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε την κρεμμυδοτυρόπιτα στους 180°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα