Ηράκλειο: 24oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Κρήτη: Περισσότεροι από 1.000 Ινδοί ζουν στο νησί από την δεκαετία του 90′

15.05.2024, 9:30

Ινδοί και Έλληνες ζουν εδώ και δεκαετίες αρμονικά στην περιοχή

Σε δύο χωριά που βρίσκονται στο κέντρο της Κρήτης κυριαρχούν στοιχεία ινδικής κουζίνας και εθίμων, ενώ στα σπίτια των κατοίκων παίζουν κλασσικές Μπόλιγουντ ταινίες και δημοφιλή Ινδικά καναλιά.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για χωριά, 10 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Ρεθύμνου, όπου ζουν περισσότεροι από 1000 Ινδοί, 600 στην κοινότητα Χαμαλευρίου και κυρίως στον Σταυρωμένο και 400 στο Ρέθυμνο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Σερλής στην «Καθημερινή». Σύμφωνα με τον ίδιο, Ινδοί και Έλληνες ζουν εδώ και δεκαετίες αρμονικά στην περιοχή.

Οι Ινδοί αρχικά μετανάστευσαν στην Κρήτη καθώς μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής αναζητούσαν προσωπικό αλλά και επειδή υπάρχει μεγάλη καλλιεργήσιμη έκταση. Ο κοινοτάρχης αναφέρει πως οι ίδιοι έχουν προσαρμοστεί πλήρως και υπάρχει μηδέν παραβατικότητα.

Τώρα, στο δημοτικό του Σταυρωμένου, 30 από τους 180 μαθητές ανήκουν στην ινδική κοινότητα και η μείξη των πληθυσμών στο χωριό γίνεται πιο εμφανής τα απογεύματα, όταν τα περισσότερα μέλη της κοινότητας επιστρέφουν από τη δουλειά τους. Μάλιστα στις παρελάσεις, οι μαθητές παρελαύνουν κανονικά ενώ φέτος στην 25η Μαρτίου, παραστάτης ήταν ένας Ινδός μαθητής.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον δρόμο που ανεβαίνει από το χωριό Αστέρι υπάρχει μια πινακίδα στα χίντι που με ένα κόκκινο βελάκι σηματοδοτεί τη διαδρομή προς τον ναό, όπου πλέον έρχονται Ινδοί ακόμη και από το εξωτερικό για να παντρευτούν.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: