Ηράκλειο: 25oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Κρύα γιαουρτόσουπα με τραγανές γαρίδες

11.06.2024, 8:24

Πίνακας Περιεχομένων

Πάμε να δούμε μια εύκολη και γευστική συνταγή

Σερβίρουμε αυτό το δροσερό και αρωματικό πιάτο για ένα ελαφρύ δείπνο ή ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο ή γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σούπα

  • 1 1⁄2 μικρό αγγουράκι, ξεφλουδισμένο, σε μέτρια κομμάτια
  • 400 γρ. γιαούρτι κατσικίσιο
  • 200 γρ. γιαούρτι πρόβειο (ή αγελαδινό, ελαφρύ)
  • 6-7 φύλλα φρέσκου δυόσμου + λίγα ακόμη, ολόκληρα, για το σερβίρισμα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. μέλιαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις γαρίδες

  • 18 γαρίδες γάμπαρες, μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένες
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σούπα

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο πολυκόφτη (ή σε μούλτι, σε δόσεις) και τα χτυπάμε για σχεδόν 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια εντελώς λεία σούπα.
  2. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας καλά, και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Γαρίδες

  1. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε μόλις να καλύψει τον πυθμένα.
  2. Σοτάρουμε τις μισές γαρίδες σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  3. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  4. Ρίχνουμε άλλο τόσο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τις υπόλοιπες γαρίδες με τον ίδιο τρόπο.
  5. Τις στραγγίζουμε και αυτές.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ και μοιράζουμε από 3 γαρίδες και 1-2 φύλλα δυόσμου σε κάθε μπολ. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης: