Ηράκλειο: 34oC

Λιγκουίνι με γαρίδες

17.06.2024, 12:42

Τα υλικά και η εκτέλεση

Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που μυρίζει θάλασσα! Θα τους ξετρελάνει όλους.

Υλικά

  • 1 συσκ. λινγκουίνι (500 γρ.)
  • 16 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 6 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 συσκ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες.
  • Ροδίζουμε τις γαρίδες για 1 με 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
  • Τις βγάζουμε σε πιατέλα.
  • Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τις ντομάτες στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε πάλι τις γαρίδες.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Εν τω μεταξύ βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ελάχιστο από το νερό των ζυμαρικών να αραιώσει η σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: