Ηράκλειο: 33oC

Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα

26.05.2024, 0:23

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μαρκίζ σοκολάτας, πολύ εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα. Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 250 γραμ. σοκολάτα με 60% κακάο
  • 125 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ½ πακέτο μπισκότα σπασμένα
  • λίγο κακάο

Για τη μαρκίζ σοκολάτας

  • Θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της).
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Μόλις λιώσει, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη.
  • Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, να κρεμόσουν.
  • Λίγη λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος.
  • Τέλος, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα.
  • Αδειάζουμε το γλυκό στη μακρόστενη φόρμα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα παγώνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.
  • Το αφήνουμε για 20΄σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κομμάτια – φέτες.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: