Πάμε να δούμε μια εύκολη παρασκευή
Μπορούμε να παραλείψουμε τη ζάχαρη όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα; Με τη βοήθεια του γνωστού ζαχαροπλάστη Μανώλη Στήθου, μπορούμε. Το κεράσι μας έγινε πολύ ωραίο!
Υλικά
Βάρος: για περίπου 400 γρ.
- 1.000 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι τους, κομμένα στα δύο
- 150 γρ. πολτός μήλου (πολτοποιούμε κομμάτια μήλου στον πολυκόφτη, χωρίς τις φλούδες τους)
- 10 γρ. φρέσκο εστραγκόν ή δυόσμος ή μέντα ή βασιλικός, ψιλοκομμένος (με διαφορετικό αρωματικό αποτέλεσμα)
- 30 γρ. χυμός λεμονιού
Διαδικασία
- Για τη μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Διατηρείται για περίπου 1 εβδομάδα.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Θλίψη στο Ηράκλειο - Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Καράτζη
Ηράκλειο: Ανείπωτη θλίψη για την απώλεια της νοσηλεύτριας Στέλλας
Αιματοχυσία δίχως τέλος τους δρόμους: Δύο νεκροί σε καραμπόλα στις Αφίδνες
Ροζ σκάνδαλο στην Βραζιλία: «Τσάκωσαν» ημίγυμνο τον ιερέα με αρραβωνιαστικιά πιστού - Δείτε βίντεο
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ «ξύπνησε» την Κρήτη
Κατ’ οίκον περιορισμός 13,5 ετών για τον Γιάννη Ξυδάκη – Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Κρήτη: «Θέλω 90 ευρώ τη μέρα για να μαζεύω ελιές» – Αγγελία που άναψε… φωτιές στο διαδίκτυο
Παραλίγο απαγωγή παιδιού: Αυτοκίνητο με τρεις ρομά κινούνταν δίπλα του
Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Σφόδρα ενοχλημένος» με την εμφάνιση της Ιωάννας Τούνη με το νέο σύντροφό της και τον γιο τους αγκαλιά