Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Μενέλαος Μποκέας: Αναγκαιότητα η προστασία των Γεωπάρκων

04.04.2024, 10:59

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ανέδειξε την σημαντικότητα στη συνάντηση των Ελληνικών Γεωπάρκων

Την αναγκαιότητα θωράκισης των Γεωπάρκων και την προστασία τους, ανέδειξε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, κατά την τοποθέτηση του στη συνάντηση «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO: Η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων δήμων και περιφερειών όπου βρίσκονται τα ενταγμένα στην UNESCO Ελληνικά Γεωπάρκα.

Μενέλαος Μποκέας

Ο Μενέλαος Μποκέας τόνισε πως θα πρέπει η πολιτεία πριν προχωρήσει στη χωροθέτηση ενός μεγάλου έργου που επηρεάζει τη εν γένει λειτουργία ενός Γεωπάρκου να ζητάει τη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του ίδιου του Γεωπάρκου.

Μενέλαος Μποκέας

Επίσης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα υλοποίησης έργων πολιτικής προστασίας για την καλύτερη θωράκιση των Γεωπάρκων και πρότεινε να υπάρξει ένα δίκτυο των δήμων που βρίσκονται εντός Γεωπάρκων για τον συντονισμό και τη διεκδίκηση μέσων και πόρων.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγιναν αναφορές για τη σημασία των Γεωπάρκων στην ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς, τον τουρισμό και την βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και για τη σημασία της δικτύωσης των Γεωπάρκων στο Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Μενέλαος Μποκέας

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης από το Δήμο Μαλεβιζίου ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού Μάνος Πατεράκης.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πάρκαρε παράνομα και προκάλεσε χάος (Φωτογραφίες)

Ρέθυμνο: Κυκλοφορούσε με ηρωίνη στο αμάξι

Ηράκλειο: Έργα για να ξαναγίνει η… ζούγκλα αθλητικός χώρος

Τραγωδία στο ΕΛΜΕΠΑ: Σήμερα η κηδεία του αδικοχαμένου Νίκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *