Ηράκλειο: 33oC

Παγωτό χωρίς ζάχαρη

05.06.2024, 0:17

Τα υλικά και η εκτέλεση

Vegan παγωτό χωρίς ζάχαρη, υγιεινό αλλά με όλη τη γεύση, για απόλαυση χωρίς τύψεις!

Υλικά

  • 250 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 200 γρ. γάλα καρύδας παχύρρευστο (αυτό που είναι σε κονσέρβα)
  • 150 γρ. χουρμάδες
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Χωνάκια παγωτού

Εκτέλεση

  • Χρησιμοποιούμε οργανικά βιολογικά προϊόντα, για απόλαυση χωρίς τύψεις.
  • Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30΄ για το παγωτό.
  • Εδώ σας έχω και την εύκολη συνταγή μου για να φτιάξετε σπιτικό γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη.
  • Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως.
  • Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή.
  • Μόλις το μίγμα πάρει την υφή του αφράτη, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.
  • Για να σερβίρουμε , το αφήνουμε για 15΄εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: