Ηράκλειο: 36oC

Πουρές παντζαριού με καρύδια

12.01.2025, 0:01

Είναι ένα τέλειο ορεκτικό 

Πασπαλίζουμε τον πουρέ παντζαριού με λίγο άνηθο και χοντροσπασμένα καρύδια και σερβίρουμε συνοδεύοντάς τον με κριτσίνια ή με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού. Τέλειο ορεκτικό!

Υλικά
Τεμάχια: Για ένα μεγάλο μπολ

  • 6 – 7 παντζάρια, οι βολβοί (τα φύλλα τα κρατάμε στο ψυγείο για σαλάτα), καλά πλυμένοι (με τη φλούδα)
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. καρύδια, τριμμένα σε σκόνη + λίγα χοντροσπασμένα για στόλισμα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος (κρατάμε λίγο για στόλισμα)
  • 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε), λιωμένες
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για το πουρέ πατζαριού με καρύδια, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ελέγχουμε αν έγιναν τρυπώντας τα με ένα λεπτό μαχαίρι – πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία).
  • Τα σουρώνουμε, τα καθαρίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (γιαούρτι, μαγιονέζα, τριμμένα καρύδια, άνηθο, σκόρδο, ξίδι και αλατοπίπερο) και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και χοντροσπασμένα καρύδια και σερβίρουμε συνοδεύοντάς τον με κριτσίνια ή με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Πηγή: gastronomos.gr