Ηράκλειο: 26oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πράσινα φασόλια με μανιτάρια και κύμινο

12.06.2024, 3:29

Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο

Αυτή η συνταγή για πράσινα φασόλια με μανιτάρια και κύμινο προσφέρει μια υγιεινή, ελαφριά και νόστιμη επιλογή για χορτοφαγικό γεύμα ή συνοδευτικό πιάτο. Με απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, μπορείτε να απολαύσετε ένα πιάτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Υλικά

  •  450 γραμμάρια πράσινα φασόλια, πλυμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 225 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικό)

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο, βράστε τα πράσινα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3-4 λεπτά. Ρίξτε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό.
  4. Ρίξτε τα κομμένα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
  5. Ρίξτε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.
  6. Ρίξτε τα βρασμένα πράσινα φασόλια στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστά τα πράσινα φασόλια με μανιτάρια και κύμινο. Μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικό).

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα

Τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα