Ηράκλειο: 31oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Προφυλακίστηκε ο 41χρονος για το διπλό συμβόλαιο θανάτου στο Ρέθυμνο

17.06.2024, 19:53

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 41χρονος ρεθυμνιώτης, που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για προτροπή σε τέλεση κακουργήματος για την υπόθεση με το διπλό δολοφονικό σχέδιο που καταγγέλλει η πρώην σύζυγός του, ένας ισραηλινός επενδυτής και ένας 24χρονος Παλαιστίνιος.

Οι δύο φίλοι και συγκατηγορούμενοι του αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο 41χρονος υποστήριξε ότι ουδέποτε υπήρξε σχέδιο δολοφονικής επίθεσης. Το μόνο σχέδιο, όπως είπε, ήταν ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσε να “φοβίσει” τη γυναίκα του για να επιστρέψει στην συζυγική οικία, από την οποία είχε αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα. Πίστευε, όπως είπε, πως εάν τα έλεγε αυτά στον 24χρονο Παλαιστίνιο, εκείνος θα τα μετέφερε αμέσως και θα γινόταν αυτό που “επεδίωκε”.

Όσο για τον ηρακλειώτη κουμπάρο του και τον επίσης ρεθυμνιώτη φίλο του, αφέθηκαν ελεύθεροι και υποστήριξαν πως εκείνοι απλά παρευρίσκονταν στον χώρο της συνομιλίας του 41χρονου με τον 24χρονο παλαιστίνιο και πως δεν είχαν καμία συμμετοχή στην συνομιλία.

Τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3 χιλ. ευρώ σε καθέναν και εμφάνιση στην Υ.Α. Ρεθύμνου μία φορά το μήνα.

Η πολύωρη απολογία των τριών έγινε σήμερα.

Πρώτος μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο ο 41 ετών Ρεθυμνιώτης ο οποίος μαζί με δύο φίλους του σχεδίαζαν όπως καταγγέλλουν οι δύο άνθρωποι, ο ισραηλινός και 39χρονη, να στρατολογήσουν έναν εικοσιτετράχρονό παλαιστίνιο για να «τους βγάλει από τη μέση».


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα