Ηράκλειο: 28oC

Ριζότο με σπαράγγια

02.06.2024, 0:41

Τα υλικά και η εκτέλεση

Ριζότο με σπαράγγια, μια συνταγή διαφορετική, με το που θα τη δοκιμάσετε, ο συνδυασμός γεύσεων θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Υλικά

  • 600 γραμ. τρυφερά καταπράσινα σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1 εκ. (κρατάμε μερικά ολόκληρα για γαρνίρισμα)
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σπασμένη σκ. σκόρδο
  • 1 ½ φλ. ρύζι
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4-5 φλ. ζεστός ζωμός κότας ή λαχανικών (το νερό που βράζουμε τα σπαράγγια είναι ιδανικό)
  • 1/2 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4 αυγά ποσέ
  • λίγο αγουρέλαιο
  • λίγες φέτες λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πρώτα ζεματάμε τα σπαράγγια για 2′ και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό ώστε να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσουν το καταπράσινο χρώμα τους.
  • Έπειτα τα στραγγίζουμε.
  • Λιώνουμε τα μισά σπαράγγια μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο ύστερα από 1′-2′, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά.
  • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να ρουφήξει όλα τα υγρά το ρύζι.
  • Αρχίζουμε να προσθέτουμε από 1/2 με 1 φλιτζάνι ζωμό τη φορά.
  • Κάθε φορά πριν προσθέσουμε πρέπει να έχει πιει τα προηγούμενα υγρά του.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αφού το ρύζι γίνει al dente και χυλώσει εξωτερικά τότε προσθέτουμε την κρέμα σπαραγγιών, το βούτυρο και την παρμεζάνα.
  • Τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
  • Tέλος, προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε αμέσως σε καυτά πιάτα και γαρνίρουμε με 1 αυγό ποσέ κάθε μερίδα, λίγα σπαράγγια ακτινωτά στο πιάτο και φλούδες παρμεζάνας.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε τέταρτα.
  • Ραντίζουμε με λίγο αγουρέλαιο.

Για τα αυγά ποσέ

  • Βράζουμε νερό σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα και με κουτάλα δημιουργούμε δίνη νερού.
  • Σπάμε τα αυγά ένα ένα σε μπολ και τα ρίχνουμε στη δίνη νερού, βράζουμε 2′-3′ μέχρι εξωτερικά να ασπρίσει το ασπράδι άλλα ο κρόκος να είναι μελάτος.
  • Τα βγάζουμε με προσοχή με τρυπητή κουτάλα, να μη σπάσουν και να στραγγίσουν τα νερά.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 3 λεπτά
Ηράκλειο

Σέβη Βολουδάκη για μεταναστευτικό: Βαρύτερες ποινές για όσους εισέρχονται παράνομα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Style

Αυτά τα ζώδια θα έχουν νέες αλλαγές στην προσωπική τους ζωή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Style

Πως το βρίσιμο αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή μας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Υγεία

Ανησυχία για τα ελληνικά αυγά – Εντοπίστηκαν μετά από έρευνα φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες που συνδέονται με καρκίνο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Ελλάδα

Τρόμος σε παραλία της Λήμνου: Καρχαροειδές ξεβράστηκε στην ακτή – Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Αθλητικά

Οργισμένη αντίδραση Αμποντού στην ανακοίνωση αποχώρησής του από τα Χανιά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ηράκλειο

Ραγδαία πτώση εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – «Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια» λέει στο Cretaone ο πρύτανης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κύκλωμα «πείραζε» μετρητές και έκλεψε ρεύμα αξίας 190.000 ευρώ (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Ελλάδα

Ανατριχιαστική καταγγελία – 17χρονη έζησε σεξουαλική παρενόχληση από τον 60χρονο θείο της

Διαβάστε περισσότερα