Ηράκλειο: 28oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Σουφλέ με σπανάκι και ψωμί

11.06.2024, 23:06

Τα υλικά και η εκτέλεση

Την επόμενη φορά που θέλετε κάτι γρήγορο, θρεπτικό και νόστιμο, να φτιάξετε το σουφλέ με σπανάκι και ψωμί.

Υλικά

Για το σουφλέ με σπανάκι

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 kg ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι-σέσκουλα-λάπαθα)
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • 250 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα
  • 10 φέτ. ψωμί του τοστ
  • 150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 1 ½ φλ. γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ταψί

  • Λίγο βούτυρο

Για τη γέμιση

  • Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
  • Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο, καθώς και τα μυρωδικά.

Για το ταψί

  • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 23 Χ 30 εκ. ή κοντινό μέγεθος.
  • Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.
  • Στρώνουμε κάτω τις μισές φέτες ψωμί. Αν χρειαστεί, κόψτε μία φέτα και γεμίστε τα κενά στη κάτω στρώση.
  • Βάζουμε τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις με ψωμί και στρώσεις με γέμιση.
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
  • Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.
  • Βγάζουμε το σουφλέ από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε το σουφλέ μας σε μερίδες και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: