Ηράκλειο: 30oC

Συνταγή για κοτόπουλο με σύκα

20.04.2024, 4:10

Έτοιμο σε 50 λεπτά 

Το κοτόπουλο είναι θρεπτικό και ζουμερό, τα σύκα γευστικά και super food. Όταν συνδυάζονται δημιουργούν ένα από τα πιο απολαυστικά πιάτα και είναι σίγουρα μία ιδιαίτερη συνταγή!

Υλικά 

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 5 μεγάλα σύκα φρέσκα
  • 250 ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεφλουδίζεις τα σύκα και τα κόβεις σε τέσσερα κομμάτια
  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά και στις δύο πλευρές
  • Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, το γαρίφαλο, την κανέλα και σβήνεις με το μισό κρασί
  • Περιμένεις 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνεις σύκα και 1 φλιτζάνι νερό
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο
  • Αφαιρείς το κοτόπουλο και το αφήνεις στην άκρη και σκεπασμένο με ένα πιάτο
  • Βάζεις τη σάλτσα στο multi και την πολτοποιείς, την ρίχνεις πάλι στην κατσαρόλα και την βράζεις για 2 λεπτά ακόμη
  • Προσθέτεις το υπόλοιπο κρασί και βράζεις για ακόμη 5 λεπτά
  • Προσθέτεις το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα σύκα και τα ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Μπορείς να το συνοδεύσεις με ρύζι.

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης:

Γρήγορη συνταγή: Brownies με καραμέλα

Εύκολο ψωμί ντομάτας με μυρωδικά

Συνταγή για ζουμερό κέικ λεμόνι

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα