Ηράκλειο: 27oC

Συνταγή για λαχταριστές σεφταλιές

13.08.2024, 5:32

Αν σας αρέσουν οι σεφταλιές, πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή

Ψήνονται στον φούρνο και σερβίρονται με ψητά κρεμμύδια και το ιδιαίτερο άρωμα του κύμινου.

Βήμα 1

Σεφταλιές: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι και όλα τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα τρίβουμε σε ένα μπλέντερ το ψωμί και το προσθέτουμε στον κιμά μαζί με το κρύο νερό και λίγο ξίδι. Ανακατεύουμε το μείγμα για 2΄-3΄. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1,5 ώρα.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, βάζουμε τις μπόλιες σε κρύο νερό με ξίδι για 1,5 ώρα. Σουρώνουμε τις μπόλιες και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 12×12 εκ. Πλάθουμε μακρόστενα δάχτυλα με τον κιμά και τα τυλίγουμε με τις μπόλιες.

Βήμα 3

Κρεμμύδια: Σε μία λαδόκολλα βάζουμε τα κρεμμύδια με τη φλούδα τους, τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε πολύ κοντά στη φωτιά (σε κάρβουνα) για 1 ώρα (ή σε προθερμασμένο φούρνο για τον ίδιο χρόνο). Έπειτα ανοίγουμε και τα κόβουμε στη μέση προσθέτοντας κύμινο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με το κρέας.

Βήμα 4

Ψήνουμε τις σεφταλιές σε προθερμασμένο φούρνο στη ρύθμιση αέρα – αντιστάσεις στους 170οC για 45΄ και από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετούμε αρχικά με το κλείσιμο της μπόλιας προς τα κάτω. Κατόπιν τις περνάμε από καυτό σχαροτήγανο για 1΄-2΄ να πάρουν χρώμα.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως με τα κρεμμύδια.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

πηγή: Olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης:

Γρήγορη συνταγή: Brownies με καραμέλα

Εύκολο ψωμί ντομάτας με μυρωδικά

Συνταγή για ζουμερό κέικ λεμόνι

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα