Πάμε να δούμε μια εύκολη παρασκευή
Αυτή η light πανακότα έχει μόλις 60 Kcal/μερίδα, φτιάχνεται με άπαχο γάλα, φράουλες, καθόλου ζάχαρη και είναι πεντανόστιμη.
Υλικά
Μερίδες: 8
- 800 ml άπαχο γάλα 0%
- 200 γρ. μέλι
- 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και πολτοποιημένες (καθαρό βάρος) + μερικές ψιλοκομμένες για το σερβίρισμα
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για τη light πανακότα ξεκινάμε βάζοντας τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και, μόλις μαλακώσουν καλά, τις στύβουμε.
- Βάζουμε το γάλα, το μέλι, τις πολτοποιημένες φράουλες και το ξύσμα πορτοκαλιού (αν το βάλουμε) σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μουλιασμένες και στραγγισμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα της πανακότας σε 8 μπολάκια, ποτηράκια ή φορμάκια της επιλογής μας ή σε μια μεγαλύτερη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί (περίπου 3-4 ώρες ή περισσότερο αν χρησιμοποιήσουμε μεγάλη φόρμα).
- Αν θέλουμε να ξεφορμάρουμε την πανακότα, βυθίζουμε τη φόρμα σε καυτό νερό μέχρι το χείλος σχεδόν και την αναποδογυρίζουμε σε πιάτο. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Δυνατός σεισμός πριν από λίγο στην Κρήτη
Κατ’ οίκον περιορισμός 13,5 ετών για τον Γιάννη Ξυδάκη – Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης
Θλίψη στα Ανώγεια για το «φευγιό» του Γιάννη Σαλούστρου
Ρέθυμνο: Η νύφη πριν τον γάμο έκανε στάση στο δημαρχείο και το γλέντι ξεκίνησε με χορούς - Δείτε βίντεο
Κρήτη: «Θέλω 90 ευρώ τη μέρα για να μαζεύω ελιές» – Αγγελία που άναψε… φωτιές στο διαδίκτυο
Νεκρός κυνηγός σε τροχαίο δυστύχημα: Το τζιπ του έπεσε σε γκρεμό - Δείτε εικόνες
Κρήτη: 30χρονη Χανιώτισσα «δεν μάσησε» από την επιστροφή ΕΝΦΙΑ και ξεσκέπασε τον απατεώνα
Χανιά: Βαρύ πένθος για τον τραγικό θάνατο γνωστού επιχειρηματία που πέθανε σε δυστύχημα