Ηράκλειο: 15oC

Πως τα καρότα γίνονται ένα εύκολο και νόστιμο σνακ

23.06.2023, 11:24

Συνταγή για τέλεια γλασαρισμένα καρότα

Πώς γλασάρουμε τα καρότα μας

Αυτό που χρειάζεται για να καραμελώσουν τέλεια τα καρότα είναι ένα εύκολο γλάσο μελιού και σκόρδου, που θα τα κάνει ακαταμάχητα. Απλώς λιώνουμε βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε σκόρδο και μέλι και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι. Ρίχνουμε το μισό από αυτό το μίγμα πάνω στα καρότα πριν τα τοποθετήσουμε στον φούρνο και το υπόλοιπο μόλις τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο για να γυαλίσουν.

Η συνταγή

Υλικά για 6 άτομα

  • 900 γρ. μέτρια καρότα (περίπου 8 τεμάχια)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 1/2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού χονδρό, ανεπεξέργαστο αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 μικρό λεμόνι
  • ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού (προαιρετικά)

Διαδικασία

  • Τοποθετούμε μια σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 220°C.
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις άκρες των καρότων. Κόβουμε τα καρότα σταυρωτά σε μακρόστενες λωρίδες μάκρους 5 εκατοστών. Αν έχουν πάχος περισσότερο από 2,5 εκατοστά τα κόβουμε και κατά μήκος στη μέση, διαφορετικά τα αφήνουμε ως έχουν. Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Ρίχνουμε το μισό μίγμα επάνω στα καρότα και ανακατεύουμε, ώσπου να επικαλυφθούν. Καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Τοποθετούμε τα καρότα σε μονή στρώση στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά και παράλληλα να αποκτήσουν ένα ωραίο, καστανό χρώμα.
  • Τέλος, ρίχνουμε πάνω στα καρότα το υπόλοιπο γλάσο και στύβουμε τον χυμό του λεμονιού κι αυτόν επάνω τους και ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού. Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο ή μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαβάστε επίσης:

πριν από 4 λεπτά
Κόσμος

Τουρκία: Λύθηκε δολοφονία μετά από 19 χρόνια – Μαθήτρια σκότωσε τον καθηγητή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Αθλητικά

Μανόλης Πατεμτζής: «Αυτό που ζούμε όλοι στον ΟΦΗ είναι μοναδικό»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Οικονομία

Την Παρασκευή η επιστροφή ενοικίου σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ηράκλειο

Τα σενάρια που εξετάζονται για τα αίτια της τραγωδίας του 19χρονου – Τι ζητά η οικογένειά του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Κόσμος

Τέλος εποχής – Η ισχυρή Ισπανία εκτός της Eurovision 2026 λόγω του Ισραήλ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ελλάδα

Κληρονομιά χωρίς διαθήκη: Ποιοι δικαιούνται τι και σε ποια σειρά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Ελλάδα

Σαλαμίνα: «Οργανωμένο, ψυχρό και προμελετημένο έγκλημα» – Τι λέει κόρη της 75χρονης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Ελλάδα

Άνδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο – Στο σημείο το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ελλάδα

Αυτός είναι ο δράκος του Αλίμου (φωτογραφία)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Κρήτη

Από την Κρήτη ο επιχειρηματίας που αγόρασε την ισχυρότερη Rolls Royce του μισού εκατομμυρίου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →