Ηράκλειο: 20oC

Πως τα καρότα γίνονται ένα εύκολο και νόστιμο σνακ

23.06.2023, 11:24

Συνταγή για τέλεια γλασαρισμένα καρότα

Πώς γλασάρουμε τα καρότα μας

Αυτό που χρειάζεται για να καραμελώσουν τέλεια τα καρότα είναι ένα εύκολο γλάσο μελιού και σκόρδου, που θα τα κάνει ακαταμάχητα. Απλώς λιώνουμε βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε σκόρδο και μέλι και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι. Ρίχνουμε το μισό από αυτό το μίγμα πάνω στα καρότα πριν τα τοποθετήσουμε στον φούρνο και το υπόλοιπο μόλις τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο για να γυαλίσουν.

Η συνταγή

Υλικά για 6 άτομα

  • 900 γρ. μέτρια καρότα (περίπου 8 τεμάχια)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 1/2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού χονδρό, ανεπεξέργαστο αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 μικρό λεμόνι
  • ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού (προαιρετικά)

Διαδικασία

  • Τοποθετούμε μια σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 220°C.
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις άκρες των καρότων. Κόβουμε τα καρότα σταυρωτά σε μακρόστενες λωρίδες μάκρους 5 εκατοστών. Αν έχουν πάχος περισσότερο από 2,5 εκατοστά τα κόβουμε και κατά μήκος στη μέση, διαφορετικά τα αφήνουμε ως έχουν. Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Ρίχνουμε το μισό μίγμα επάνω στα καρότα και ανακατεύουμε, ώσπου να επικαλυφθούν. Καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Τοποθετούμε τα καρότα σε μονή στρώση στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά και παράλληλα να αποκτήσουν ένα ωραίο, καστανό χρώμα.
  • Τέλος, ρίχνουμε πάνω στα καρότα το υπόλοιπο γλάσο και στύβουμε τον χυμό του λεμονιού κι αυτόν επάνω τους και ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού. Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο ή μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαβάστε επίσης:

πριν από 2 λεπτά
Υγεία

Αυτή είναι η νέα τάση για απώλεια βάρους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Κόσμος

Ελικόπτερο συνετρίβη σε παραλία της Νότιας Καλιφόρνια – Τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Αρθρογραφία

Το Πεκίνο «σήκωσε το γάντι» του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Υγεία

Επηρεάζει η κατανομή του λίπους τον κίνδυνο καρκίνου;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ελλάδα

Του έκλεψαν την αλυσίδα λαιμού στο σταθμό του Μετρό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Αθλητικά

Με απουσίες θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό η Μπαρτσελόνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 47 λεπτά
Υγεία

Ποια τρόφιμα καταπολεμούν την ημικρανία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Πολιτική

Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση βρίσκει χρήματα για τους εργολάβους, αλλά όχι για τους αγρότες και τους μισθωτούς»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Παλέρμο: Εν ψυχρώ δολοφονία 21χρονου – Πυροβολήθηκε στο μέτωπο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →