Ηράκλειο: 27oC

Πως τα καρότα γίνονται ένα εύκολο και νόστιμο σνακ

23.06.2023, 11:24

Συνταγή για τέλεια γλασαρισμένα καρότα

Πώς γλασάρουμε τα καρότα μας

Αυτό που χρειάζεται για να καραμελώσουν τέλεια τα καρότα είναι ένα εύκολο γλάσο μελιού και σκόρδου, που θα τα κάνει ακαταμάχητα. Απλώς λιώνουμε βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε σκόρδο και μέλι και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι. Ρίχνουμε το μισό από αυτό το μίγμα πάνω στα καρότα πριν τα τοποθετήσουμε στον φούρνο και το υπόλοιπο μόλις τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο για να γυαλίσουν.

Η συνταγή

Υλικά για 6 άτομα

  • 900 γρ. μέτρια καρότα (περίπου 8 τεμάχια)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 1/2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού χονδρό, ανεπεξέργαστο αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 μικρό λεμόνι
  • ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού (προαιρετικά)

Διαδικασία

  • Τοποθετούμε μια σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 220°C.
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις άκρες των καρότων. Κόβουμε τα καρότα σταυρωτά σε μακρόστενες λωρίδες μάκρους 5 εκατοστών. Αν έχουν πάχος περισσότερο από 2,5 εκατοστά τα κόβουμε και κατά μήκος στη μέση, διαφορετικά τα αφήνουμε ως έχουν. Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Ρίχνουμε το μισό μίγμα επάνω στα καρότα και ανακατεύουμε, ώσπου να επικαλυφθούν. Καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Τοποθετούμε τα καρότα σε μονή στρώση στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά και παράλληλα να αποκτήσουν ένα ωραίο, καστανό χρώμα.
  • Τέλος, ρίχνουμε πάνω στα καρότα το υπόλοιπο γλάσο και στύβουμε τον χυμό του λεμονιού κι αυτόν επάνω τους και ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού. Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο ή μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαβάστε επίσης:

πριν από 2 λεπτά
Ελλάδα

Ασύλληπτη τραγωδία στην Πιερία – Νεκρό 9χρονο κορίτσι σε τροχαίο (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Ηράκλειο

Τρομερή θλίψη στο Ηράκλειο: Την Παρασκευή 29/8 το τελευταίο αντίο στον 40χρονο Νίκο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Style

Συνταγή: Ψαρονέφρι µε μουστάρδα και γιαούρτι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ελλάδα

24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 28/8 – Ποιοι κατεβάζουν ρολά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Ελλάδα

Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε καραμπόλα έξω από ΚΤΕΛ – Του πέρασαν χειροπέδες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Αθλητικά

Εμμανουήλ Καραλής: Στη 2η θέση του Diamond League με άλμα στα 6 μέτρα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Κρήτη

Κίνδυνος στα Χανιά: Πέταξαν αμίαντο κοντά σε σπίτια – Ανησυχούν οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 52 λεπτά
Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση 33χρονος που έπεσε από πέμπτο όροφο πολυκατοικίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 58 λεπτά
Κόσμος

Σοκ στη Σκωτία: 14χρονη αμύνεται με τσεκούρι κατά επίδοξου βιαστή – Συνελήφθη η ίδια!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 28/8 – Δείτε χάρτη

Διαβάστε περισσότερα