Ηράκλειο: 10oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Άνω – κάτω η ομάδα Καλοκαιρινού μετά τη στήριξη σε Μαρινάκη

13.02.2024, 14:29

Προβληματισμός και διαφωνίες με το «καλημέρα» στη Λότζια

Άνω – κάτω έχει γίνει η δημοτική ομάδα του Αλέξη Καλοκαρινού, μετά την απόφαση του δημάρχου Ηρακλείου να στηρίξει για την ΠΕΔ Κρήτης την υποψηφιότητα του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.

Η κίνηση Καλοκαιρινού αιφνιδίασε πολλά μέλη της δημοτικής του ομάδας, καθώς στις επαφές με αυτοδιοικητικούς που προϋπήρχαν της τελικής απόφασης του δημάρχου Ηρακλείου, υπήρχε ξεκάθαρη… τάση υπέρ της υποψηφιότητας του Ζαχαρία Δοξαστάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretaone.gr, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της δημοτικής ομάδας Καλοκαιρινού, πολλοί από τους παρευρισκόμενους (που γνώριζαν και το περιεχόμενο των όσων είχαν προηγηθεί) έμειναν εμβρόντητοι από την τελική εισήγηση του δημάρχου. Άλλοι εξέφρασαν ανοικτά και με έντονο τρόπο τη διαφωνία τους, άλλοι προτίμησαν να… πνίξουν το θυμό τους. Παρόμοιο κλίμα υπάρχει – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και μεταξύ των υπόλοιπων αιρετών σε επίπεδο νομού.

Διαβάστε επίσης: ΠΕΔ Κρήτης: Η πρώτη αντίδραση Δοξαστάκη μέσα από το Cretaone στην απόφαση Καλοκαιρινού

Πάντως, το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο, την ώρα που τα προβλήματα της πόλης αλλά και ο οικονομικός (κυρίως) Γολγοθάς που έχει να ανέβει η νέα δημοτική αρχή, επιτάσσει ενότητα και αρραγές μέτωπο. Αν και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, οι γκρίνιες για τις επιλογές Καλοκαιρινού έχουν ήδη αρχίσει να εκφράζονται. Μάλιστα, φαίνεται να διαμορφώνονται καταστάσεις – με βάση και την «ανθρωπογεωγραφία» του σχήματος – που δεν είναι σίγουρο πως μπορούν να εξασφαλίσουν τα ήρεμα νερά που έχει ανάγκη αυτούς τους κρίσιμους μήνες η Λότζια, για να χειριστεί τα μεγάλα ζητήματα του Ηρακλείου.