Ηράκλειο: 29oC

Γιαουρτογλυκό σαν cheesecake

13.06.2024, 0:41

Τα υλικά και η εκτέλεση

Εύκολο γιαουρτογλυκό με μπισκότα και μαρμελάδα σε 5 λεπτά σαν τσιζκέικ με γιαούρτι.

Υλικά

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 100 γραμ. αλεσμένη ψίχα φιστίκι Αιγίνης (να μη γίνουν σκόνη)
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
  • 100 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 φύλλα ζελατίνας (2 γρ. έκαστο)
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 3 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  • Αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα με τα φιστίκια και τη στέβια.
  • Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε μία φόρμα δαχτυλίδι 23 εκατοστών.
  • Παγώνουμε τη φόρμα με την βάση για 10 λεπτά.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να έρθει σε παχύρρευστη μορφή.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας για 10 λεπτά σε κρύο νερό.
  • Έπειτα τα στύβουμε και τα διαλύουμε σε 2 κ.σ. βραστό νερό.
  • Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο παραπάνω μίγμα, ανακατεύοντας, να πάει παντού.
  • Προσθέτουμε το αφράτο μίγμα γιαουρτιού στο μπισκότο και βάζουμε το γιαουρτογλυκό σαν τσιζκέικ στο ψυγείο να παγώσει.
  • Γαρνίρουμε με σάλτσα φρούτων ή με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το εύκολο γιαουρτογλυκό, με φρουτοσαλάτα. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε το γιαουρτογλυκό που γίνεται μέσα σε 5 λεπτά. (χωρίς μίξερ).

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: