Ηράκλειο: 23oC

Γλυκό ψυγείου εύκολο με μπισκότα

01.06.2024, 0:41

Ένα φανταστικό γλυκό ψυγείου που θα σας ξετρελάνει!

Γλυκό ψυγείου εύκολο με μπισκότα από την Αργυρώ. Κρύο γλυκό ψυγείου με κρέμα, σαντιγί και σοκολάτα ιδανικό για κάθε περίσταση!

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. (160 γραμ.)
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 συσκ. μπισκότα ολικής άλεσης (225 γραμ)
  • 2-4 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

Για την κρέμα σοκολάτα-βανίλια

  • 2 lt φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. ζάχαρη (220 γραμ.)
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες (160 γραμ.)
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη ή ψιλοκομμένη

Για το στήσιμο του γλυκού

  • 4 κ.σ. γάλα κρύο
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • Μπόλικη τρούφα σοκολάτα
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ

Προαιρετικά

  • Σαντιγί

Για την κρέμα βανίλια-σοκολάτα

  • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο 1/2 λίτρο κρύο γάλα που κρατήσαμε.
  • Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με σύρμα ή κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την ισομοιράζουμε σε δύο μπολ.
  • Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Για τη βάση μωσαϊκό

  • Σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη.
  • Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα.
  • Αδειάζουμε απλώνοντάς το σαν βάση σε ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ.
  • Ρίχνουμε πάνω στο μωσαϊκό, σε μια στρώση, την κρέμα βανίλια.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα κάνουμε στρώση όλα πάνω στην κρέμα βανίλια.
  • Ραντίζουμε με το γάλα και το κονιάκ.
  • Απλώνουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτα.
  • Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτα.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Προαιρετικά, πριν το σερβίρουμε, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τρούφα.

Μυστικά

  • Εάν πρόκειται να φάνε παιδιά, παραλείψτε το κονιάκ.
  • Τα μπισκότα στην ενδιάμεση στρώση μπορείτε να τα βάλετε και ολόκληρα αλλά αν τα βάλετε σπασμένα, δίνουν όγκο στο και μπλέκονται μέσα στις κρέμες.
  • Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο βράζει.
  • Ρίξτε τη σοκολάτα στην καυτή κρέμα αφού τη βγάλετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε να λιώσει καλά.
  • Στρώστε την κρέμα όσο είναι ζεστή.
  • Όταν παγώσει θα σταθεροποιηθεί πλήρως.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 ώρα
Περιβάλλον

Ψάρια: Πώς κοιμούνται και γιατί βγάζουν φυσαλίδες (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Style

Αλλάζουν όλα γι’ αυτά τα 3 ζώδια στο τέλος του Σεπτέμβρη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Style

Μακαρονάδα cacio e pepe

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Κόσμος

Τι «ψώνισε» ο Ερντογάν από το «μεγάλο παζάρι» στον Λευκό Οίκο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Ελλάδα

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο Μάκης Δελαπόρτας αποκάλυψε την «πίκρα» με την οποία έφυγε η εθνική σταρ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Οικονομία

Πότε «χάνονται» τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς προειδοποίηση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Υγεία

Στύση: Τι «αποκαλύπτει» για την υγεία σας;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Κόσμος

Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε ισραηλινή επίθεση στη Σαναά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Style

Κλήρωση Τζόκερ (25/9/2025): Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 2.700.000 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Style

Τι να μην φοράτε στο αεροπορικό ταξίδι

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →