Ηράκλειο: 24oC

Kέικ γεμιστό με πραλίνα

09.06.2024, 1:22

Τα υλικά και η εκτέλεση

Κέικ γεμιστό με μερέντα συναρπαστικό και πεντανόστιμο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας!

Υλικά

Για το παντεσπάνι βανίλιας

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μπέικιν παουντερ
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για την κρέμα πραλίνα

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γρ. κακάο
  • 400 γρ. πραλίνα
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 150 – 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Kέικ με μερέντα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ με μερέντα.
  • Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα.
  • Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα για κέικ.
  • Το μείγμα για κέικ πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι.
  • Ισομοιράζουμε το μείγμα για κέικ στις δυο έτοιμες φόρμες του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά.

Προσοχή! Για να ψηθεί ωραία δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.

  • Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα του κέικ είναι έτοιμα.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά στη φορμα για κεικ.
  • Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα.
  • Αναποδογυρίζουμε σε σχαρα να κρυώσουν τελείως.
  • Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι.
  • Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.

Για την κρέμα

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
  • Χτυπάμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα από 150 με 200 γραμ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε).
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 ώρα
Τεχνολογία

Ποια συσκευή δεν πρέπει να αφήνουμε στην πρίζα γιατί ανεβάζει τον λογαριασμό ρεύματος στα ύψη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Style

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες στον φούρνο, σαν τηγανητά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Αθλητικά

Eurobasket 2025, Γερμανία – Σλοβενία 99-91: Το «πάλεψε» η παρέα του Ντόντσιτς, πέρασε το φαβορί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Κόσμος

Γιούτα: Συντηρητικός ακτιβιστής – συνεργάτης του Τραμπ δέχτηκε πυρά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Πολιτική

Στο Ωνάσειο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2656: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ηράκλειο

Θλίψη στα Σκούρβουλα: 40 μέρες χωρίς τον Μανούσο Πουλινάκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ηράκλειο

Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος στη ΔΕΘ: Το πρόγραμμα και οι πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Κόσμος

Το μήνυμα Νετανιάχου προς το Κατάρ για τους τρομοκράτες

Διαβάστε περισσότερα