Ηράκλειο: 21oC

Kέικ γεμιστό με πραλίνα

09.06.2024, 1:22

Τα υλικά και η εκτέλεση

Κέικ γεμιστό με μερέντα συναρπαστικό και πεντανόστιμο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας!

Υλικά

Για το παντεσπάνι βανίλιας

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μπέικιν παουντερ
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για την κρέμα πραλίνα

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γρ. κακάο
  • 400 γρ. πραλίνα
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 150 – 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Kέικ με μερέντα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ με μερέντα.
  • Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα.
  • Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα για κέικ.
  • Το μείγμα για κέικ πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι.
  • Ισομοιράζουμε το μείγμα για κέικ στις δυο έτοιμες φόρμες του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά.

Προσοχή! Για να ψηθεί ωραία δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.

  • Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα του κέικ είναι έτοιμα.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά στη φορμα για κεικ.
  • Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα.
  • Αναποδογυρίζουμε σε σχαρα να κρυώσουν τελείως.
  • Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι.
  • Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.

Για την κρέμα

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
  • Χτυπάμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα από 150 με 200 γραμ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε).
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 λεπτό
Κρήτη

Χανιά: Οδηγός κίνδυνος – θάνατος κάνει επικίνδυνη προσπέραση (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Πολιτική

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η Δημοκρατία είναι ισχυρή όταν στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στη βία και γενναιόδωροι στον διάλογο»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ελλάδα

Συνελήφθη 55χρονος ηθικός αυτουργός σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Ελλάδα

Εξάρχεια: Σεξουαλική παρενόχληση 36χρονης κοντά σε στάση λεωφορείου!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

Περιπολικό συνοδεύει νύφη στην εκκλησία – Οι έντονες αντιδράσεις (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Αθλητικά

Αταμάν: «Έχουμε τραυματίες παίκτες και ελπίζω να έχουμε κάποιους μαζί μας την Τρίτη»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ελλάδα

Συγγενής του 22χρονου συνεργού της διπλής δολοφονίας: «Το παιδί λειτούργησε στον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Κρήτη

Hράκλειο: Άγριος καβγάς γυναικών… κατέληξε στο νοσοκομείο!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Κρήτη

Chevron – Helleniq Energy: Τι αλλάζει στα ενεργειακά με τη συμφωνία για τα «οικόπεδα» Κρήτης και Πελοποννήσου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 55 λεπτά
Ελλάδα

Κως: Aνήλικος ήταν θύτης revenge porn σε συνομήλικούς του

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →