Ηράκλειο: 13oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Kέικ γεμιστό με πραλίνα

09.06.2024, 1:22

Τα υλικά και η εκτέλεση

Κέικ γεμιστό με μερέντα συναρπαστικό και πεντανόστιμο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας!

Υλικά

Για το παντεσπάνι βανίλιας

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μπέικιν παουντερ
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για την κρέμα πραλίνα

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γρ. κακάο
  • 400 γρ. πραλίνα
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 150 – 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Kέικ με μερέντα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ με μερέντα.
  • Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα.
  • Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα για κέικ.
  • Το μείγμα για κέικ πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι.
  • Ισομοιράζουμε το μείγμα για κέικ στις δυο έτοιμες φόρμες του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά.

Προσοχή! Για να ψηθεί ωραία δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.

  • Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα του κέικ είναι έτοιμα.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά στη φορμα για κεικ.
  • Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα.
  • Αναποδογυρίζουμε σε σχαρα να κρυώσουν τελείως.
  • Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι.
  • Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.

Για την κρέμα

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
  • Χτυπάμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα από 150 με 200 γραμ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε).
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 2 λεπτά
Ελλάδα

Αχιλλέας Μπέος: Μοιράζει κρέατα για τα Χριστούγεννα σε αδύναμες οικογένειες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Ηράκλειο

ΔΕΔΔΗΕ: Ποιες περιοχές της Κρήτης θα μείνουν αύριο Κυριακή 21/12 χωρίς ρεύμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Δίχως τέλος οι «καραβιές» μεταναστών – Συλλήψεις διακινητών για την μεταφορά 677 μεταναστών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση της αστυνομίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Ελλάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: Τι αποκάλυψε άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Ηράκλειο

Σκαλάνι: Aυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Ελλάδα

Μπούκαραν μέσα, άρπαξαν ρολόγια 15.000 ευρώ και πήγαν να γίνουν…καπνός!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 57 λεπτά
Ηράκλειο

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ευεξία και Μακροζωία» του Καθηγητή Αριστείδη Τσατσάκη στο Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 59 λεπτά
Κρήτη

Πένθος στο Λασίθι: Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Γιακουμάκης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Άννα Βίσση: Γιόρτασε τα γενέθλιά της επί σκηνής – Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →