- Ξεκινάτε τη συνταγή ανακατεύοντας το αλεύρι με το αλάτι, το νερό, τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τη ρακή, μέχρι να έχετε μια μέτρια ζύμη. Κάνετε τη ζύμη μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη (ή τη μηχανή των ζυμαρικών). Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες με πλάτος 10εκ. και μήκος 40-45εκ.
- Με κουταλάκι απλώνετε την ξινομυζήθρα σε όλο το μήκος κάθε λωρίδας. Βρέχετε τις άκρες με νερό και τη διπλώνετε στα δύο ώστε να σχηματιστεί κορδόνι. Αρχίζετε να τυλίγετε το κορδόνι ελικοειδώς από τη μια άκρη σαν σαρίκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τηγανίζετε τις σαρικόπιτες σε μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τις τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τις σερβίρετε ζεστές και την τελευταία στιγμή τις περιχύνετε με μέλι.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή
πηγή: olivemagazine.gr
Δημοφιλή
Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο παιδιά – Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα
Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025
Κρήτη: Τραγωδία στην Μεσαρά - Νεκρή μέσα στην θάλασσα εντοπίστηκε γυναίκα
Ηράκλειο: Νταλίκες τυλίχθηκαν στις φλόγες στο λιμάνι - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής (φωτο-βίντεο)
Χανιά: Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα - «Έφυγε» ο Γιάννης Θάνου
Ρέθυμνο: Φωτιά σε εστιατόριο κινητοποίησε την Πυροσβεστική