Θα ξετρελαθείτε!
Παγωτό καραμελέ με καραμελωμένα αμύγδαλα, καφέ και σοκολάτα. Ένα υπέροχο και εύκολο καλοκαιρινό επιδόρπιο με παγωτό, που όσες φορές και αν το φτιάξετε θα γίνει ανάρπαστο.
Υλικά
Για το παγωτό καραμελέ
- 300 γρ. παγωτό καραμελέ
Για την επικάλυψη
- 1/2 φλ. αμύγδαλα
- 1/4 φλ. κόκκους καφέ
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Με ένα μεγάλο κουτάλι παγωτού, παίρνουμε μπάλες παγωτό καραμελέ και τις ακουμπάμε σε δισκάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξουν καλά.
- Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο στους 200οC για 10΄ να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αλέθουμε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, τον καφέ και την σοκολάτα.
- Κυλάμε τις παγωμένες μπάλες, να κολλήσει καλά επάνω το αλεσμένο υλικό.
- Βάζουμε σε μπολ και περιχύνουμε σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη
Αναπάντεχες εκπλήξεις έρχονται σε 3 ζώδια μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου