Ηράκλειο: 33oC

Μπράουνις με καραμέλα

17.06.2024, 0:17

Τα υλικά και η εκτέλεση

Δεν είναι απλά brownies, είναι τα μπράουνις με καραμέλα και θα γίνουν ανάρπαστα.

Υλικά

  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γρ. πικρή σοκολάτα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 μικρό ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο ταψάκι.
  • Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί με το βούτυρο.
  • Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσουν.
  • Βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο ταψάκι 24×24 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα ψησίματος.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε τις σοκολάτες και απαλά με μία σπάτουλα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και αναδιπλώνουμε το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψάκι.
  • Με ένα κουταλάκι αφήνουμε πάνω στην επιφάνεια κουταλιές από καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  • Ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: