Ηράκλειο: 29oC

Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι

19.06.2024, 1:34

Όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε τρία υλικά

Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι. Για να το φτιάξετε προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

  • 500 γρ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
  • 500 γρ. γιαούρτι 2%
  • 125 γρ. μέλι θυμαρίσιο

Για το παγωτό πεπόνι

  • Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι.
  • Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμ. καθαρή σάρκα.
  • Σε μπλέντερ βάζουμε το φρούτο, το γιαούρτι και το μέλι.
  • Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει.
  • Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη.
  • Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα