Ηράκλειο: 28oC

Παγωτό τιραμισού – Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

24.06.2024, 20:53

Mε ακαταμάχητη γεύση και θεϊκή υφή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Παγωτό γεμάτο με τα αρώματα του τιραμισού, ολόγιομο με γεύση και υφή που θα σας εντυπωσιάσει. Δοκιμάστε το και θα δείτε! Κρεμώδες και λαχταριστό αυτό το παγωτό τιραμισού θα πάρει μόνιμη θέση στο ψυγείο σας τα καλοκαίρια. Όσο για τον υπόλοιπο χρόνο, το σίγουρο είναι ότι θα μπορέσει να αναμετρηθεί στα ίσια με άλλα εποχιακά αγαπημένα γλυκά. Ένα γλυκό με μοναδικό άρωμα για να σε δροσίσει και να σε ταξιδέψει!

Υλικά

Για το παγωτό τιραμισού

  • 4 αυγά χωρισμένα (βιολογικά και ολόφρεσκα)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 300 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 γρ. κρασί μαρσάλα (ή βινσάντο)
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 12-14 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φλ. μεγάλο δυνατό καφέ espresso σε θερμ. δωμ.

Για το σερβίρισμα

  • Κακάο
  • Καρούλια σοκολάτας

Για το παγωτό τιραμισού

  • Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Την ντύνουμε με μεμβράνη για το παγωτό τιραμισού.
  • Την παγώνουμε στην κατάψυξη.
  • Αφήνουμε τον καφέ να κρυώσει καλά.
  • Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ασπρίσουν, να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Χτυπάμε με σύρμα το μασκαρπόνε με το κρασί μαρσάλα και το ρίχνουμε στους κρόκους.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μίγμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, σε μέτρια ταχύτητα.
  • Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά για 1 λεπτό, να γυαλίσει η μαρέγκα.
  • Τη ρίχνουμε στο μίγμα και απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
  • Κάνουμε μία στρώση κρέμας στη φόρμα.
  • Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στον καφέ και κάνουμε μία στρώση μπισκότα σαβαγιάρ.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώση κρέμα – στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε στην κατάψυξη το παγωτό, για 3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει καλά.
  • Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  • Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.
  • Κόβουμε σε φέτες το παγωτό τιραμισού και πασπαλίζουμε κακάο και καρούλια σοκολάτας.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 λεπτό
Style

Ποια φωτογραφία έχει τα περισσότερα likes στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Style

Ξανά στο χειρουργείο ο Άρης Μουγκοπέτρος – Δείτε την ανάρτησή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Πολιτική

Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση λειτουργεί στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ελλάδα

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα: Ανετράπη εκσκαφέας μέσα στο νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος προσωρινός πρόεδρος ο Γιάννης Καββαδάς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Αθλητικά

Ο Κυφίδης στην 4η θέση του παγκοσμίου ILCA U21

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Style

«Is This Thing On?»: Η νέα ταινία του Μπράντλεϊ Κούπερ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ελλάδα

Μονή Σινά: «Κινδυνεύει η ζωή μου» λέει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός – Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Style

Ποιες συμπεριφορές δείχνουν ένα βαθιά δυσλειτουργικό προϊστάμενο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Ελλάδα

Ταξί παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ηλικιωμένη στην Κινέτα

Διαβάστε περισσότερα