Πάμε να δούμε μια εύκολη παρασκευή
Αυτή η light πανακότα έχει μόλις 60 Kcal/μερίδα, φτιάχνεται με άπαχο γάλα, φράουλες, καθόλου ζάχαρη και είναι πεντανόστιμη.
Υλικά
Μερίδες: 8
- 800 ml άπαχο γάλα 0%
- 200 γρ. μέλι
- 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και πολτοποιημένες (καθαρό βάρος) + μερικές ψιλοκομμένες για το σερβίρισμα
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για τη light πανακότα ξεκινάμε βάζοντας τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και, μόλις μαλακώσουν καλά, τις στύβουμε.
- Βάζουμε το γάλα, το μέλι, τις πολτοποιημένες φράουλες και το ξύσμα πορτοκαλιού (αν το βάλουμε) σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μουλιασμένες και στραγγισμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα της πανακότας σε 8 μπολάκια, ποτηράκια ή φορμάκια της επιλογής μας ή σε μια μεγαλύτερη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί (περίπου 3-4 ώρες ή περισσότερο αν χρησιμοποιήσουμε μεγάλη φόρμα).
- Αν θέλουμε να ξεφορμάρουμε την πανακότα, βυθίζουμε τη φόρμα σε καυτό νερό μέχρι το χείλος σχεδόν και την αναποδογυρίζουμε σε πιάτο. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Ανώγεια: Βαρύ πένθος στην οικογένεια Σκουλά - Αύριο 16/9 το τελευταίο αντίο στην αγαπητή Μαρίνα
Ηράκλειο: Απίστευτο ατύχημα άνδρα από ηλεκτρονικό τσιγάρο! (φωτογραφία)
Το σχόλιo του «Greek Freak» για τις τουρκικές σημαίες στο live του - «Φύγετε από εδώ τώρα»
Θρήνος για την 48χρονη Ειρήνη που σκοτώθηκε σε τροχαίο - Ήταν μητέρα τριών παιδιών
Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Τελευταίο μπάνιο για 46χρονο στο Σφακάκι
Μεσαρά: Άγρια επίθεση σε εργαζόμενη στη λαϊκή αγορά Μοιρών – Την έσπασε στο ξύλο γιατί ήταν κλειστός ο δρόμος
Βαρύ πένθος στην Ιεράπετρα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Βογιατζής
Θρίλερ με σωρό άνδρα σε χώρο που έπαιζαν παιδιά! (φωτογραφίες)
Στο νοσοκομείο γνωστή ηθοποιός