Ηράκλειο: 21oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ποια εταιρεία ετοιμάζει smartphone με μετάφραση

15.04.2024, 0:23

Η μετάφραση θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο

Η γιγάντια νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας Samsung Electronics θα αναπτύξει το 2024 σε ένα νέο smartphone ένα εργαλείο μετάφρασης και διερμηνείας σε πραγματικό χρόνο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αντιπρόσωπος του ομίλου.

Ποιο μοντέλο θα αφορά 

Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στο επόμενο Samsung Galaxy που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2024, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Θα επιτρέψει «να μεταφράζονται σε πραγματικό χρόνο ομιλία και κείμενα στη διάρκεια μιας επικοινωνίας», εξήγησε ο ίδιος εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει πόσες γλώσσες θα είναι διαθέσιμες.

Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης 

Χάρη «στην τεχνητή νοημοσύνη που θα είναι ενσωματωμένη» στο μελλοντικό αυτό κινητό τηλέφωνο, το εργαλείο θα λειτουργεί ακόμη κι αν ο ένας από τους συμμετέχοντες δεν χρησιμοποιεί μοντέλο της Samsung.

Το να μιλάει κάποιος σε μια άλλη γλώσσα χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη θα είναι «εξίσου απλό με το να ενεργοποιεί τους υπότιτλους» μιας σειράς, διαβεβαίωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως οι ιδιωτικές συνομιλίες θα είναι προστατευμένες στα smartphones.

πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός 61χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Αεροδρόμιο Σητείας: «Έρχονται» επιπλέον πτήσεις και μεγαλύτερα αεροσκάφη για το Πάσχα

Φαράγγι της Σαμαριάς: Συνεχίζεται η «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς

ΠΑΓΝΗ: Πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου