Ηράκλειο: 26oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Συνταγή: Καλοκαιρινή και δροσερή λεμονόπιτα, έτοιμη σε 3 μόνο βήματα

02.06.2024, 17:11

Μια λεμονόπιτα που θα σε συναρπάσει με πανεύκολη διαδικασία και υπέροχη γεύση

Ιδανικό γλυκό για κάθε είδους περίσταση και σίγουρα η καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι παρέα με ένα φλιτζάνι καφέ. Τη συνταγή βρήκαμε από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή.

Για την βάση

250γρ Μπισκότα digestive
130γρ (λιωμένο) Βούτυρο

Για την κρέμα

130γρ Ζάχαρη
30γρ Κορνφλάουρ
3 (από τρια λεμόνια) Ξύσμα Λεμόνι
3 (απο τρια λεμόνια) Χυμό λεμονιού
50γρ Βούτυρο
3 Κρόκους
1 αυγό
Βανίλια

Για τη βάση

Τρίβουμε τα μπισκότα και λιώνουμε το βούτυρο, τα ανακατεύουμε μαζί μέχρι μα γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

Για τη γέμιση

Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη το κορν φλαουρ, το ξύσμα και το χυμό, τα αυγά, τη βανίλια, ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ανακατεύουμε να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα.

Μοντάρουμε τη λεμονόπιτα

Τοποθετούμε το μπισκότο σε μια βάση με αποσπώμενο κούμπωμα και στρώνουμε από πάνω την κρέμα τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολη συνταγή: Πανσέτες και πατάτες ψητές

Εύκολα σοκολατάκια με μανταρίνι

Μουστοκούλουρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Χορδές στον φούρνο: τα κερκυραϊκά «γαρδουμπάκια»


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα