Ηράκλειο: 28oC

Τέλειο μωσαϊκό με φουντούκια

13.06.2024, 0:17

Θα το λατρέψετε

Το τέλειο γλυκό, κακάο και μπισκότα ή αλλιώς σαλάμι ψυγείου. Κόψτε το σε φέτες και απολαύστε το σκέτο ή με παγωτό σαν επιδόρπιο!

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ συσκ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. χοντροκομμένα φουντούκια

Για το μείγμα

  • Βάζουμε πρώτα σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα κι έπειτα προσθέτουμε και τα φουντούκια.
  • Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το σχήμα του μωσαϊκού

  • Δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι στο μωσαϊκό.
  • Απλώνουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας.
  • Μοιράζουμε το μείγμα με κουτάλι κατά μήκος και δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι.
  • Ρολάρουμε τη λαδόκολλα και κλείνουμε τα πλαϊνά όπως τα καραμελόχαρτα.
  • Τυλίγουμε τα ρολά σε αλουμινόχαρτο για να κρατήσουν το σχήμα.
  • Τα παγώνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο (διατηρείται στο ψυγείο).

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
  • Διατηρήστε το στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα, σκεπασμένο καλά για να μην ξεραθεί.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: