Ηράκλειο: 34oC

Ριγανοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

21.03.2024, 0:35

Τους σερβίρουμε περασµένους τρεις τέσσερις µαζί σε ξυλαράκια από ρίγανη

Βήμα 1

Βάζετε σε ένα µπολ τον κιµά και το µουλιασµένο ψωµί. Χτυπάτε στο µπλέντερ τα κρεµµύδια, τα σκόρδα, το µαϊντανό και το δυόσµο µέχρι να γίνουν πολτός. Τα προσθέτετε στον κιµά µαζί µε τη ρίγανη, το λάδι, το τριµµένο τυρί και την ντοµάτα και αλατοπιπερώνετε. Ζυµώνετε καλά το µίγµα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2

Πλάθετε το µίγµα σε µικρά κεφτεδάκια και τα κυλάτε στο αλεύρι. Τα περνάτε ανά τρία στα ξυλαράκια της ρίγανης.

Βήμα 3

Βουτάτε τα «σουβλάκια» µε τα κεφτεδάκια στα χτυπηµένα αβγά και κατόπιν στην τριµµένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι µέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τους ριγανοκεφτέδες σύμφωνα με τη συνταγή µαζί µε πατάτες τηγανητές και τους περιχύνετε ελαφρά µε σάλτσα ντοµάτας.

Διαβάστε επίσης:

Λαζάνια με ζαμπόν, σπανάκι και μοτσαρέλα

Απογειώστε τις σαλάτες σας με πανεύκολo dressing με τζίντζερ

Πως να φτιάξετε σπιτική λαγάνα

Εύκολη συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά

Χταπόδι ξυδάτο: Ο πιο εύκολος μεζές για την Καθαρά Δευτέρα

πηγή: Olivemagazine