Ηράκλειο: 18oC

Ριζότο με σπαράγγια

02.06.2024, 0:41

Τα υλικά και η εκτέλεση

Ριζότο με σπαράγγια, μια συνταγή διαφορετική, με το που θα τη δοκιμάσετε, ο συνδυασμός γεύσεων θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Υλικά

  • 600 γραμ. τρυφερά καταπράσινα σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1 εκ. (κρατάμε μερικά ολόκληρα για γαρνίρισμα)
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σπασμένη σκ. σκόρδο
  • 1 ½ φλ. ρύζι
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4-5 φλ. ζεστός ζωμός κότας ή λαχανικών (το νερό που βράζουμε τα σπαράγγια είναι ιδανικό)
  • 1/2 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4 αυγά ποσέ
  • λίγο αγουρέλαιο
  • λίγες φέτες λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πρώτα ζεματάμε τα σπαράγγια για 2′ και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό ώστε να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσουν το καταπράσινο χρώμα τους.
  • Έπειτα τα στραγγίζουμε.
  • Λιώνουμε τα μισά σπαράγγια μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο ύστερα από 1′-2′, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά.
  • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να ρουφήξει όλα τα υγρά το ρύζι.
  • Αρχίζουμε να προσθέτουμε από 1/2 με 1 φλιτζάνι ζωμό τη φορά.
  • Κάθε φορά πριν προσθέσουμε πρέπει να έχει πιει τα προηγούμενα υγρά του.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αφού το ρύζι γίνει al dente και χυλώσει εξωτερικά τότε προσθέτουμε την κρέμα σπαραγγιών, το βούτυρο και την παρμεζάνα.
  • Τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
  • Tέλος, προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε αμέσως σε καυτά πιάτα και γαρνίρουμε με 1 αυγό ποσέ κάθε μερίδα, λίγα σπαράγγια ακτινωτά στο πιάτο και φλούδες παρμεζάνας.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε τέταρτα.
  • Ραντίζουμε με λίγο αγουρέλαιο.

Για τα αυγά ποσέ

  • Βράζουμε νερό σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα και με κουτάλα δημιουργούμε δίνη νερού.
  • Σπάμε τα αυγά ένα ένα σε μπολ και τα ρίχνουμε στη δίνη νερού, βράζουμε 2′-3′ μέχρι εξωτερικά να ασπρίσει το ασπράδι άλλα ο κρόκος να είναι μελάτος.
  • Τα βγάζουμε με προσοχή με τρυπητή κουτάλα, να μη σπάσουν και να στραγγίσουν τα νερά.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 ώρα
Αθλητικά

Champions League: Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του… Εμπαπέ ο Ολυμπιακός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Κόκκινος συναγερμός για λειψυδρία σε Πάτμο, Λέρο – Στα πρόθυρα υδροδοτικής κρίσης η Αττική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ηράκλειο

Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Συναγερμός στην Ορεστιάδα: Eξαφανίστηκε 23χρονος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Αθλητικά

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 91-80: «Λύγισαν» στο Βελιγράδι οι «ερυθρόλευκοι»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κρήτη

Άγιος Νικόλαος: Tελεσίδικη η απόφαση του ΣτΕ για τη χερσαία ζώνη στο Καθολικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος… για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2678: Οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Κόσμος

ΗΠΑ: Έπεσαν πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →