Όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε τρία υλικά
Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι. Για να το φτιάξετε προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!
Υλικά
- 500 γρ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
- 500 γρ. γιαούρτι 2%
- 125 γρ. μέλι θυμαρίσιο
Για το παγωτό πεπόνι
- Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι.
- Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμ. καθαρή σάρκα.
- Σε μπλέντερ βάζουμε το φρούτο, το γιαούρτι και το μέλι.
- Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει.
- Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη.
- Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Χανιά: Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα - «Έφυγε» ο Γιάννης Θάνου
Αν γεννήθηκες μία από αυτές τις 6 μέρες τότε σε περιμένουν πολλά λεφτά
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή - Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (φωτογραφίες)
Καταγγελία σε βάρος γνωστής Ελληνίδας influencer – Δεν επιστρέφει ρούχα αξίας 2.500 ευρώ
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα
Η περιπέτεια υγείας της Αλέκας Παπαρήγα και οι ευχαριστίες της
Κρήτη: Τραγωδία στην Μεσαρά - Νεκρή μέσα στην θάλασσα εντοπίστηκε γυναίκα