Ηράκλειο: 34oC

Παγωτό χαλβά με ταxίνι, μέλι και αμύγδαλα

07.06.2024, 0:29

Γλυκιά γεύση, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά 

Παγωτό χαλβά χωρίς ζάχαρη με λίγα υλικά! Ταχίνι, μέλι και αμύγδαλα θα σας γεμίσουν ενέργεια!

Υλικά

  • 1 συσκ. φυτική σαντιγί
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 συσκ. ταχίνι
  • 2 συσκ. φρέσκο γάλα
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1½ φλ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και χοντροκομμένη

Εκτέλεση

  • Για το παγωτό χαλβά με ταχίνι, χρησιμοποιούμε το μεταλλικό κουτί (410 γραμμαρίων) από το ζαχαρούχο γάλα σαν μεζούρα.
  • Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα (αμυγδαλόψιχα) σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10΄, ώσπου να ροδίσουν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά για 5΄- 6΄.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι για το παγωτό χαλβά, πάντα ανακατεύοντας και τέλος σε χαμηλή ταχύτητα (στο μίξερ) ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα για το παγωτό χαλβά, το βάζουμε στην παγωτομηχανή και όταν παγώσει το παγωτό, προς το τέλος του χρόνου της παγωτομηχανής, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
  • Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε το αραιό μείγμα σε μεταλλικό φαρδύ μπολ στην κατάψυξη για 30΄.
  • Έπειτα το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει για να αποφύγουμε τη δημιουργία κρυστάλλων στο παγωτό. Το ξαναπαγώνουμε για 30΄.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για ακόμη δύο φορές.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: