Ηράκλειο: 34oC

Παγωτό πρωτεΐνης και παγωτίνια με cottage

16.06.2024, 0:35

Mε το ίδιο μείγμα να φτιάξεις παγωτίνια

Παγωτό με πρωτεΐνη και παγωτίνια, χωρίς ζάχαρη. Με γεύση σοκολάτα, μπανάνα είναι η καλύτερη επιλογή αν κάνεις διατροφή. Μπορείς με το ίδιο μείγμα να φτιάξεις παγωτίνια με τραγανή επικάλυψη σοκολάτας.

Υλικά

  • 2 συσκ. Arla Cottage Cheese
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 2 κ.σ. μέλι ή γλυκαντικό επιλογής
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • Σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Το παγωτό πρωτεΐνης, χρειάζεται πολύ ώριμες μπανάνες.
  • Βάζουμε το cottage cheese στο μπλέντερ και προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι και το κακάο. Χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνουν βελούδινη κρέμα.
  • Προσθέτουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Τοποθετούμε το παγωτό σε σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη. Προσθέτουμε ψιλοκομμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή σταγόνες σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το λιγότερο για 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε για 10′ σε θερμοκρασία δωματίου.

Παγωτίνια με επικάλυψη

  • Με το ίδιο παγωτό πρωτεΐνης, φτιάχνουμε μπουκιές παγωτού, τοποθετώντας λίγο από το μείγμα σε θήκες σιλικόνης. Ανάλογα με τις θήκες βγαίνουν γύρω στα 24 κομμάτια.
  • Παγώνουμε για 1 ώρα να σταθεροποιηθούν.
  • Λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε 1 κ.σ. ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Ξεφορμάρουμε και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα.
  • Στραγγίζουμε το περίσσευμα σοκολάτας και αφήνουμε τα παγωτίνια σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, μετά από λίγα λεπτά, τοποθετούμε και διατηρούμε τα παγωτίνια στην κατάψυξη.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: