Θα ξετρελαθείτε!
Παγωτό καραμελέ με καραμελωμένα αμύγδαλα, καφέ και σοκολάτα. Ένα υπέροχο και εύκολο καλοκαιρινό επιδόρπιο με παγωτό, που όσες φορές και αν το φτιάξετε θα γίνει ανάρπαστο.
Υλικά
Για το παγωτό καραμελέ
- 300 γρ. παγωτό καραμελέ
Για την επικάλυψη
- 1/2 φλ. αμύγδαλα
- 1/4 φλ. κόκκους καφέ
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Με ένα μεγάλο κουτάλι παγωτού, παίρνουμε μπάλες παγωτό καραμελέ και τις ακουμπάμε σε δισκάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξουν καλά.
- Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο στους 200οC για 10΄ να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αλέθουμε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, τον καφέ και την σοκολάτα.
- Κυλάμε τις παγωμένες μπάλες, να κολλήσει καλά επάνω το αλεσμένο υλικό.
- Βάζουμε σε μπολ και περιχύνουμε σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα μπουν σήμερα Τρίτη (26/8) τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»