Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι, όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε τρία υλικά!
Για να φτιάξετε αυτό το παγωτό προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας.
Για το παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι
- 500 γρ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
- 500 γρ. γιαούρτι 2%
- 125 γρ. μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΠαίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι.
Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμ. καθαρή σάρκα.
Σε μπλέντερ βάζουμε το φρούτο, το γιαούρτι και το μέλι.
Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει.
Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη.
Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε με φιστίκια Αιγίνης.
Διαβάστε πώς να διαλέξετε το καλύτερο πεπόνι.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη
Αναπάντεχες εκπλήξεις έρχονται σε 3 ζώδια μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου